Ves al contingut principal

Conviure amb tú mateix

Quan ets compassiu amb tu mateix confies en la teva ànima i la deixes que guiï la teva vida. La teva ànima coneix la geografia del teu destí millor que tu.
-John O'Donohue


Saber perdonar-nos a nosaltres mateixos, ens permet créixer interiorment i restablir les relacions amb els altres, que es van trencar per circunstàncies. Tots ens equivoquem, tots cometem errors, però si som indulgents amb el proïsme, per què castigar-nos a nosaltres? Tan superbs som que ens hem autoconvençut que som perfectes, i que no podem a equivocar-nos?

Cadascun de nosaltres és el món, i fins que no trobem la pau dins de nosaltres mateixos no la trobarem el món, perquè l'autentica pau és la del nostre cor. Per exercir una influència favorable hem de tenir pau en el cor, quan ja ens hàgim desprès completament de la còlera; aquesta sorgeix perquè d'una manera o un altre ens sentim ferits, i la reacció humana és ferir al seu entorn, retornar el cop; i és el que hem d'entendre per poder canviar-ho; encara que alguns no infringeixen dolor a uns altres, sinó a si mateixos. Tot aquest ressentiment, preocupació i còlera es manifesta en malalties, falta d'energia, depressió... Pensam que podem eliminar el dolor que ens han infligit retornant-ho, i per contra això solament produeix més dolor, per tant eliminem tota aquesta còlera i inundem el nostre cor de pau. L'única manera de trobar pau en el nostre cor és trobar el camí que condueix a l'alliberament, és canviar-nos a nosaltres mateixos; no canviar al món.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Convivencia multigeneracional y multicultural

Desde la gestión de Recursos Humanos, o cualquiera que lidere un equipo, el mayor reto actualmente reside en una gestión adecuada de las distintas generaciones que conviven en el equipo, y de las distintas culturas.
Baby Boomers, Generación X y Milenials; distintas formas de pensar y de ver la vida. Normas, plazos o inmediatez, tres conceptos que se deben gestionar a la vez, pero todo ello aderezado con una alta incidencia de interculturalidad debido a los indices de inmigración que se han producido e los últimos quince años.
Todos estos ingredientes son los que hacen necesario que quienes van a liderar estos equipos tengan herramientas cada vez más complejas en mediación para actuar de guía entre sus miembros; fomentar la consideración a todas las opciones, sabiendo apreciar lo que puede aportar cada uno y poner en valor la capacidad de todos para desaprender y aprender en un continuo.
No dar la espalda a la diversidad y asegurarse de que todo el mundo conoce las perspectivas, las difer…

¿A dónde quiero ir?

Me gustaría ser capaz de analizar cada una de las creencias que llevo acumuladas en mi mente, de las cuales no soy consciente y una vez analizadas poder decidir con cuales me quedo y cuales son un lastre en mi camino; ya que de la mayoría de ellas no soy consciente, hasta que he reaccionado y pasado el suceso que me ha hecho reaccionar.

La mayoría de estas creencias están allí desde el principio y ni siquiera recuerdo qué ocurrió para que se instalara allí, pero se que me quitan flexibilidad a la hora de actuar, en el momento de tomar decisiones o de ver de manera equidistante las cosas que pasan a mi alrededor, y aunque se que me gustaría poder prescindir de mi momento de visceralidad a la hora de reaccionar a los hechos también se que quiero seguir siendo sensible a todo lo que afecta a este mundo, a todas las acciones agresivas e inhumanas que se llevan a cabo, sea contra mis conciudadanos, contra ciudadanos del otro extremo del planeta, contra un árbol o contra el océano.
Me gustarí…

No són musulmans, són terroristes!

De la mateixa manera que tenim molt clar que no tots els capellans catòlics són pederastes, que els que abusen dels nins i nines que tenen baix de la seva cura espiritual són uns quants, però que fan molt, molt de mal, i el nostre objectiu ha de ser aconseguir que tots ells acabin a les presons purgant el gran pecat.


També sabem que no tots els homes són uns maltractadors i assassins de dones, sinó que són uns quants qui són uns terroristes domèstics que destrueixen tot quant  de valor humà entre en contacte amb ells, només per fer valer la seva supremacia, i per tant aquests són als que hem de combatre i erradicar de la nostra societat.

Tampoc ningú s'atreviria a dir (ni pensar) que totes les persones amb idees polítiques de dretes són uns fascistes, que s'alimenten d'odi per tot el que és diferent

Per tot això tampoc no hauríem de posar dins el mateix sac a tots els musulmans, segur que hi ha molts d'imans que l'únic objectiu que tenen és mostrar el camí de l'am…